Colombia Reizen - Ontdek Colombia

Ontdek Colombia, gekenmerkt door zijn prachtige natuur, zijn heerlijke klimaat, de gastvrijheid op een wel heel persoonlijke manier.

Ontdek persoonlijk met een reis door Colombia hoe fascinerend Colombia in al zijn schoonheid is! Een tropisch land van ongeëvenaarde verscheidenheid en aantrekkingskracht. Dankzij de bevoorrechte ligging op het Zuid Amerikaanse continent tref je er diverse klimaat zones aan met zijn natuurlijke landschappen zoals gletsjers, stranden, bossen en woestijnen. De uiteenlopende culturen en tradities, koloniale geschiedenis, archeologische schatten en plaatsen met een legendarische schoonheid die u op uw reis naar Colombia zult tegen komen. Colombia is een van de landen met de meeste bio diversiteit en staat qua diversiteit op het gebied van flora en fauna wereldwijd op de tweede plaats.

 

Welkom bij Colombia reizen met CAFETERATOURS!

Ecotoerisme

Wat voor soort toerisme kunnen wij u bieden? Aan de ene kant willen wij niet de gemeen-schappelijke trends van het massa toerisme volgen, maar maken een eigen beleving geheel in harmonie met de natuur. Wij willen dat onze reizen onder de noemer ecotoerisme vallen. Een vaak misbruikte naam, waar nog geen bindende definitie voor bestaat.

 

Eco vriendelijk toerisme, dat klinkt op zich zelf goed, maar wat is het nu specifiek? Natuurlijk kunnen wij onze gasten niet voorstellen om naar Colombia te lopen of te zwemmen om het milieu te sparen. Dat zou toch wel een beetje te lang duren voordat men van het prachtige landschap zou kunnen genieten door middel van een Colombia reis. Maar alle gekheid op een stokje, waarover gaat het concreet? Colombia maakt veel werk van het ecotoerisme. En die willen wij graag steunen, omdat het naar onze mening precies het juiste soort toerisme is wat goed is voor Colombia. En wat is er mooier dan een vakantie te beleven in zijn oorspronkelijke natuurlijkheid wat je in de rest van de wereld maar zelden kunt vinden. Wij bieden geen programma’s aan met overnachtingen in moderne hotel ketens, maar een bijzondere vakantie midden in de natuur en overnachtingen bij de inheemse bevolking.

De Koffie zone, la Zona Cafetera of Eje Cafetero

De zo genoemde koffie zone, of ook wel “de Triangulo del cafe” ( koffie driehoek )genoemd, bevindt zich in het hart van Colombia ten westen van Bogota, ongeveer 200km in het centrum van het Andes gebied. Deze regio biedt heel veel natuur, originele en prachtige landschappen. De koffie driehoek bestaat uit drie departementen Quindio, Caldes en Riseralda. Pereira, de hoofdstad van Riseralda, ligt in het centrum van de driehoek. Pereira en ook niet de ver er van afgelegen steden Manizales en Armenia hebben een eigen vliegveld. Dit gebied wordt gedomineerd door weelderige vegetatie in de uiterst gevarieerde landschappen van de Andes en een enorme verscheidenheid van koffie en bananen plantages. Om die reden biedt de “Zona Cafetera”  een schat aan mogelijkheden. De toeristische rijkdom van deze regio ligt hem voornamelijk in het leren kennen van de streek, de Colombiaanse cultuur, het beleven van de prachtige en onvergelijkbare natuur.

 

Ook buiten de Zona Cafetera biedt Colombia nog vele mogelijkheden. Via de Zona Cafetera kunt u naar de Carbische kust of een strand avontuur aan de Pacific of u combineert uw reis met een bezoek aan San Agustin in het zuiden van Colombia, bekend om zijn archeologische opgravingen. De keus is enorm groot want bijzonderheden zoals de Alumbrados navidenos of Carneval in Barranquilla zijn ook zeker de moeite waard! Al deze mogelijkheden maken van uw reis door Colombia een onvergetelijke ervaring. In samenwerking met onze “Partners in Colombia” kunnen ook vanuit Colombia reizen georganiseerd worden naar Venezuela of Brazilië. Uiteraard kunnen wij dit afstemmen op uw persoonlijke interesse en wensen!

 

Bienvenidos a Colombia!

Het team van CAFETERATOURS